WELDONE Projecten Parkbrug 1 opt

2016

2016

Parkbrug Antwerpen

Een iconische stadspoort

De kop Spoor Noord is de zone tussen het Park Spoor Noord en de Leien en bestaat uit bouwgronden (6 ha groot) ten noorden en ten zuiden van het Noorderlaanviaduct. Deze zone is bestemd voor een mix aan woningen, publieke voorzieningen, kantoren, horeca en handelszaken. AG VESPA (voormalige AG Stadsplanning Antwerpen) staat in voor de algemene coördinatie en bewaakt daarbij de kwaliteit van de ontwikkeling van de kop, inclusief een parkhelling en voetgangersbrug over de Leien door afstemming met alle partners. De projecten Parkbrug en Parkhelling kaderen in de laatste ontwikkeling van Kop Spoor Noord.

De Parkbrug, ontworpen door Ney & Partners, vormt een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord en het Eilandje. De brug overspant de Italiëlei ter hoogte van de Noorderplaats en brengt voetgangers en fietsers op een verkeersveilige manier van Park Spoor Noord naar het Eilandje. Aan de kant van het park rust de brug op Artesis Plantijn campus. Aan de kant van het Eilandje rust ze op de London Tower. Doordat ze op een strategische plaats op de Noorderlijke kop van de Leien komt en rust op deze twee gebouwen, zal ze dienst doen als stadspoort en icoon voor Antwerpen.

De brug is 67m lang, weegt 170 ton en wordt integraal in een atelier gebouwd door Emotec en nadien over water aangevoerd via het Kattendijkdok.

De lascoördinatie voor dit project bij EMOTEC verloopt i.s.m. Weldone.

Lees meer over dit project in volgende publicatie.

Al onze diensten