brug humbeek sas

Lassymposium 2019

19/11/2019

Op 19, 20 en 21 november 2019 gaat de 15de editie van het BIL|NIL lassymposium door, met opnieuw een rijk programma van actuele thema-presentaties.

Het Symposium vindt plaats tijdens welding week, hét 4-jaarlijks las-event in de BeNeLux. Een ideale gelegenheid om beurs en symposium te combineren.

Tim Buyle geeft een lezing met als titel :

Herstelling van de Humbeek brug na aanvaring door een binnenschip - toepassing van EN1090-2 in een andere context

Op 17 januari 2019 raakte de hefbrug van Humbeek (Zeekanaal Brussel - Schelde) zwaar beschadigd na een aanvaring door een binnenschip. Het schip botste frontaal op een hoofdligger van de brug, waardoor deze uit de geleidingsrails werd geslingerd. De geleidingsarmen, de verstijvers van de hoofdligger en een stuk van het fietserswegdek werden zwaar vervormd. Na expertise van de schade werd voor de herstelling in één pennenstreek verwezen naar het standaard bestek 260 van de Vlaamse Overheid en daarmee ook onmiddellijk naar toepassing van de EN1090-2. Voor nieuwe constructies is toepassing van alle technische eisen soms al een hele opgave, maar voor de herstelling van de brug (waarbij stalen onderdelen werden vervangen door nieuwe delen) is het verre van evident om zomaar aan alle eisen te voldoen. HYE uit Zwijndrecht heeft deze uitdagende klus geklaard en is trots op deze bijzondere herstelling.

Locatie: Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 191 - 2020 Antwerpen

Inschrijven