header 5yearsbridgingthegap opt

Trots, blij en dankbaar met het 5-jarig jubileum

02/02/2018

Toen Weldone in februari 2013 op de Belgische markt kwam, wilde het een oplossing bieden aan de toenemende vraag vanuit de industrie naar praktische lastechnische kennis en zo een gat in de markt vullen. Geen wetenschappelijke benadering van lastechniek maar één vanuit de praktijk, vanuit concrete industriële problemen. Dat is nog steeds de visie van oprichter Tim Buyle.

De baseline van het bedrijf, Bridging the Gap, vat dit alles goed samen. Weldone slaat een brug tussen theorie en praktijk.

De afgelopen 5 jaar groeide het bedrijf uit tot een team van lasingenieurs met een bijzondere passie voor het vak. Elke medewerker heeft zelf op de werkvloer gestaan en wil een absolute meerwaarde leveren in industriële dienstverlening en bijdragen aan technische integriteit van constructies in allerlei sectoren. 

Weldone heeft zich weten te onderscheiden door de focus die het legt op flexibiliteit voor de KMO, waar kantooruren eerder een vaag begrip dan realiteit zijn. Weldone begrijpt dit en stelt 24/7 een lasspecialist ter beschikking. Met andere woorden, geen oproep die onbeantwoord blijft, ook niet in het weekend, ook niet op feestdagen. De uitgebreide klantenkring die Weldone de afgelopen jaren wist op te bouwen in België en de buurlanden weet deze service steevast te appreciëren.

Weldone plaatste zich van in het begin resoluut buiten het vaarwater van fabrikanten en verdelers van lastoevoegmateriaal en lasmachines. Hoewel het bedrijf overal antennes heeft om op de hoogte te blijven van wat er evolueert in de sector, vaart het een strikt neutrale koers. Bedrijven worden niet in de richting van bepaalde merken geduwd, maar krijgen een oplossing die binnen de mogelijkheden van de leveranciers ligt waar ze al mee werken. Daarom trekt Weldone in België mee aan de kar van het IWCR: het kwaliteitslabel voor onafhankelijke lastechnische consultants.

Weldone groeide de afgelopen jaren tot een bloeiend en dynamisch bedrijf ondanks moeilijke economische tijden in de industrie. De ambitie voor de volgende jaren is Top of Mind te zijn voor de KMO. Weldone wil dat bereiken door de drempel naar lastechnische kennis verder te verlagen en in te zetten op digitalisering. 

Vandaag is Weldone trots, blij en dankbaar met dit 5-jarig jubileum.