EH

Lastechnisch advies aan Endress + Hauser

07/07/2017

Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van meetinstrumentatie, service en oplossingen op het gebied van procesautomatisering.

Voor het lastechnisch ontwerp van een venturi systeem voor 'superheated steam' (*) (47 bar, 385°C), compleet met condenspotten en afsluiters, klopte E+H aan bij Weldone. Na aanpassing van de lasdetails en keuze van lasproces en lastoevoegmateriaal stond Weldone ook in voor de lascoördinatie bij de onderaannemers van E+H. Lasprocedures, lasserskwalificaties, NDO en finale documentatie behoorden tot de opdracht en werden dankzij de 24/7 service op zeer korte termijn met succes afgerond. Het systeem werd finaal hydrostatisch getest op 119 bar gedurende 30 min. Verwerkte materialen zijn P355NH, 16Mo3 en SS316L.

 

(*) Superheated steam of overhitte stoom krijgt men door verzadigde stoom verder te verhitten boven de saturatietemperatuur. Het wordt ook wel eens 'droge stoom' genoemd omdat het geen vrije waterdeeltjes bevat. Droge stoom geniet de voorkeur in toepassingen voor turbines en verdeelsystemen voor stoom, waarbij het aantal condensatiekleppen kan worden gereduceerd, evenals het risico op erosie en het 'water hammer' effect (waterslag).